Boyun Germe
Yaşlanmayla birlikte yer çekiminin etkisi ile yüz cildi çene kenarlarının üzerine doğru ve köşeli bir şekil alır. Ağız köşelerinden aşağıya doğru derin çizgiler oluşur, boyun cildi gevşer ve sarkar, boyun cildi altındaki kasların gevşemesine bağlı olarak dikey bantlar oluşur, gıdıda yağ birikir ve boynun açısı silikleşir.
Alt yüz boyun bölgesinde amaç bollaşmış deriyi gererek germek, deri altındaki kas tabakasını dikişlerle gerginleştirmek, boyundaki fazla yağ dokusunu almak, boyun kaslarını birbirine dikerek gerginleştirmek ve boyun açısını belirginleştirmektir. Bu amaçla boyun germe ameliyatları, boyun bölgesine liposuction, gereken hastalarda çene ucu protezleri ve yağ enjeksiyonları uygulanır.
Boyunda yağlanma varsa genellikle liposuction yardımı ile yağlar alınır. Boyunda dikey bantlar fazla varsa çene altından yapılacak kısa bir kesi ile boyun açılır ve boyun adaleleri birbirine dikilir. Bu işlem boyun açısını belirginleştirir. Çene kemiği geride ise çene ucu protezleri ya da yağ enjeksiyonları ile belirginleştirilir. Dudak kenarlarından aşağıya doğru inen çizgiler yağ enjeksiyonları ile doldurulur.
Cildi gerginliği iyi, yaşı genç hastalarda sadece liposuction ile boyun inceltilebilir ve boyun açısı belirginleştirilebilir. Sadece liposuction sonrası iyileşme süratli olur. Boyuna genellikle bir bandaj uygulanır ve bunun 3 gün kalması gerekir. Hastalar aynı gün evlerine dönebilirler. Yüz ve boyun germe işlemlerinden sonra şişlik ve morluklar olacaktır. Morluk ve şişlikler genellikle bir hafta içerisinde geçecektir.